Nieuws

Groepsblog

Kalender

Categories:
select
Beschrijving
29 januari 2020 Studiedag
6 februari 2020 Rapport mee

Schooltijden

Alle dagen even lang naar school

Het rooster bestaat uit vijf gelijke dagen. Elke schooldag begint om 08.30 uur en duurt tot 14.00 uur. Alle kinderen lunchen op school. Dit doen ze in de eigen groep met de eigen leerkracht. Na het lunchen is er gelegenheid om onder toezicht te spelen. Bij goed weer is dit buiten, bij slecht weer in de eigen groep. 

Gezond eten heeft de voorkeur

We gaan ervan uit dat ouders hun kinderen gezonde voeding meegeven naar school. Voor de kleine pauze (10.00 – 10.15 uur) zijn de donderdag en vrijdag verplichte fruitdagen. De andere dagen mogen kinderen ook een ander gezond tussendoortje meenemen. De lunch bestaat uit brood, eventueel aangevuld met fruit, een stukje kaas, komkommer of iets anders wat gezond is. De kinderen nemen brood mee in een bakje en hun drinken in een beker. Wilt u zorgen dat de naam van uw kind erop staat?

Rust en ontspanning

De lunch is een rustmoment op de dag. De kinderen krijgen de tijd om te eten en te ontspannen.
In de groepen 1 en 2 eten de leerkrachten met de kinderen van 12.00 tot 12.30 uur. Er wordt in vaste groepjes, tenminste een kwartier, aan tafel gezeten. Wanneer de kinderen klaar zijn, kunnen ze gezellig aan tafel blijven zitten,Als ze klaar zijn, mogen de kleuters nog even spelen of tekenen aan de tafel of een boekje lezen. Voor of na het eten hebben de kinderen buitenspeeltijd of gymnastiek.
De groepen 3 t/m 8 eten van 12.00 tot 12.15 uur gezamenlijk met de leerkracht en gaan daarna tot 12.30 uur naar buiten.

Extra informatie

Om de lunchpauze prettig te laten verlopen hebben we bepaalde informatie over de kinderen nodig. Zo kunnen we er rekening mee houden. Te denken valt aan: medicijngebruik, allergieen, individuele behoeftes van kinderen, bepaalde familieomstandigheden.

De Wilgenburg

Waallaan 7-9
8032 GZ Zwolle
directie.wilgenburg@catent.nl
T 038 - 453 3955